De psycho-educatie groep ADHD en ADD is bedoeld voor kinderen tussen de 8 -12 jaar waarbij (onlangs) de diagnose ADHD of ADD is vastgesteld. Het betreffen twee afzonderlijke groepen.

  Programma:

  Zowel de psycho-educatiegroep ADHD als ADD bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten waarin kinderen leren over wat ADHD of ADD is, hoe het komt en hoe zij hier op een positieve manier mee om kunnen gaan. Er worden praktische tips aangereikt. Doel is dat kinderen zich zekerder kunnen voelen over zichzelf en wat ADHD of ADD voor hen betekent en ervaringen en tips met elkaar kunnen delen.

  Voor opvoeder(s)

  Opvoeder(s) dienen toestemming te geven voor deelname aan de groep. Voorwaarde is dat er al enige kennis is opgedaan over ADHD en/of ADD. Er zal voorafgaand aan de bijeenkomsten een intake- en eindgesprek plaatsvinden met opvoeder(s) en kind en één van de trainers. Daarnaast zal er een gezamenlijke (online) informatiebijeenkomst zijn voor opvoeder(s) en leerkrachten waarin uitleg wordt gegeven over het programma. Opvoeder(s) dienen zelf het lees- en werkboek behorende bij de training aan te schaffen voor de start van de groepsbijeenkomsten. Het leesboek kan eventueel ook worden geleend bij de bibliotheek. In de psycho-educatiegroep ADHD wordt gewerkt met het boek “Zo snel als een….” en het ‘Werkboek ADHD groep’ van Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers. Bij de psycho-educatiegroep ADD hoort het ‘Werkboek ADD-groep’ en het boek ADDaisy (voor meisjes) en ADDavid (voor jongens) van Tirtsa Ehrlich en Jacqueline Hilbers.

  De groepen worden begeleid door een ervaren GZ-psycholoog of jeugdarts en basispsycholoog of orthopedagoog.

  Bijeenkomsten

  5 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur (6 – 8 kinderen per groep) van 15.30-17.00 uur

  Kosten

  Geen

  Psycho-educatiegroep ADHD en ADD kinderen

  Na aanmelding komt u op een wachtlijst te staan en houden we u op de hoogte. Deze groep zal na de zomervakantie 2023 gepland worden.

   

   

  Telefoonnummer:

  088-3686890
  maandag t/m donderdag 08:30u – 12:30u, met uitzondering van feestdagen

  E-mailadres:

  Mail ons >

  U kunt hier het aanmeldformulier downloaden

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur