BrainBlocks begeleiding vanuit MEE

  Informatie, gedachten en gevoelens zitten vaak in je hoofd. Soms is het moeilijk om met enkel woorden aan de ander duidelijk te maken wat je bedoelt en voelt. Brain Blocks begeleiding kan jou hiermee helpen. Door middel van blokjes die verschillen in kleur, vorm en maat nodigen wij je uit om moeilijkheden in het dagelijks leven te uiten. Samen met jou proberen we inzicht te krijgen in wat jouw gevoelens en gedachten zijn.

  Doordat Brain Blocks letterlijk blokjes zijn die niet verdwijnen zoals gesproken taal, kunnen we meer structuur, beeld en uiteindelijk ook taal geven aan jouw gevoelens en gedachten. Hierdoor kun jij beter inzien waar je het moeilijk mee hebt en wij ook. Samen ontdekken we welke hulpvragen je hebt en kunnen we zoeken naar antwoorden. We zijn er vooral op gericht om samen met jou, passend in jouw nabije omgeving oplossingen te zoeken voor moeilijkheden in het dagelijks leven.

  Brain Blocks is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen gericht op hun sociale en emotionele functioneren. Brain Blocks kan ingezet worden ten behoeve van reflectie, communicatie en psycho- educatie (autisme en ADHD).

  Hierbij verschillende voorbeelden:

  Bas is een jongen van 8 jaar die geregeld boos wordt gedurende de dag. Voor de ander is het soms erg onduidelijk waarom hij plotseling boos wordt. Door middel van Brain Blocks komen we erachter dat dit vaak in dezelfde soort situaties voorkomt.  Met Bas en ouders zoeken we uit welke situaties dat zijn en wat we aan deze situaties kunnen doen, zodat Bas niet zo boos hoeft te worden. School wordt hierbij ook betrokken. Zowel thuis als op school wordt een plan gemaakt zodat Bas minder overprikkeld raakt en zich terug kan trekken als hij overbelast is. Ook worden ouders en school gecoacht in de Brain Blocks taal gezien Bas erg goed kan aangeven wanneer hij zich groen, oranje of rood voelt.

  Maaike heeft geregeld ruzie met haar partner. Beide weten af en toe niet meer waarom ze ruzie hebben en hoe ze meer in harmonie kunnen leven. Door middel van Brain Blocks kunnen beide hun gedachten ordenen en laten zien waar ze moeilijkheden mee hebben. Samen met de Brain Blocks begeleider maken we een plan waarbij oog is voor beide behoeften en kwaliteiten en worden afspraken vastgelegd. Het vervullen van de wie, wat, waar, wanneer, hoe is daarbij belangrijk zodat in de voorwaarden geen miscommunicatie kan bestaan.

  Dus:

  Is het voor jou moeilijk om met enkel woorden je gedachten en gevoelens te uiten? Is het soms moeilijk om je gedachten en gevoelens te ordenen? Loop je geregeld vast in contact met anderen en met jezelf? Mogelijk is Brain Blocks iets voor jou. 

  Bijeenkomsten

  Aantal: in overleg en afhankelijk van degene die zich aanmeldt.

  Kosten: geen

  Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij KOO,  (073) 206 88 88 of aanmeldingen@s-hertogenbosch.nl.  Dit geldt ook voor inwoners van de regiogemeenten.

  Telefoonnummer:

  073 - 206 88 88
  van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur

  E-mailadres:

  Mail ons >

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur