‘Goed in je vel’ is een cursus voor jongeren tussen 12 en 16 jaar die last hebben van lichamelijke klachten die niet (helemaal) verklaard worden door medisch onderzoek.

  De klachten zijn vervelend en zorgen ervoor dat je niet de dagelijkse dingen kan doen die je wilt doen. Soms kan je het gevoel hebben dat je door je lichamelijke klachten niet naar school kunt.

  Programma

  Jongeren leren:

  In de cursus leer je vaardigheden waarmee je invloed op je klachten kunt krijgen. Dit helpt om er minder last van te hebben in de dagelijkse dingen die je wilt doen, bijvoorbeeld sporten, afspreken met je vrienden en naar school gaan. De theorie achter de cursus komt uit het gevolgenmodel (aandacht-denken-doen).  De bijeenkomsten bestaan uit de volgende thema's

  1. Introductie en gevolgenmodel
  2. Aandacht
  3. Denken deel I
  4. Denken deel II
  5. Gedrag
  6. Terugblik en plan van aanpak
  7. Terugkombijeenkomst

  De cursus kan ook individueel gegeven worden.

  Voor opvoeder(s)

  Aan het begin van de cursus is er een bijeenkomst met je opvoeders om hen te informeren over het programma. Bij de terugkombijeenkomst ben je ook samen met je opvoeders aanwezig. 

  Voor wie?

  Jongeren met onverklaarde lichamelijke klachten.


   

  Bijeenkomsten

  Aantal: 6 wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten en  een terugkombijeenkomst na 4 weken.

  Kosten: Het cursusboek 'Goed in je Vel' van Ineke Wösten en Chantal van Ree dien je zelf aan te schaffen(€ 17,50). Er zijn geen verdere kosten aan de cursus verbonden.

  Aanmelden: Huisarts, jeugdarts en/of kinderarts, of een andere medisch specialist kunnen o.a. via Zorgdomein verwijzen naar Ypse. Ook op de website (www.ypse.nl) kan de arts een verwijsformulier vinden. Het is belangrijk dat de arts op het verwijsformulier vermeldt dat er voor de cursus ‘Goed in je vel’ wordt verwezen.

  Telefoonnummer:

  Ypse: 073-22 000 44
  alle werkdagen

  E-mailadres:

  Mail ons >

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur