U hebt onlangs met uw huisarts of de jeugdarts van de GGD uw vragen of zorgen besproken over uw kind dat ADHD- kenmerken heeft. Deze arts heeft u geattendeerd op de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorlichting / psycho-educatie dat is afgestemd op veelvoorkomende vragen die opvoeders kunnen hebben over hun kind(eren) met ADHD. U vindt hier extra informatie over dit voorlichtingsaanbod.

  Programma

  • U krijgt meer uitleg over ADHD. Over het algemeen is bekend dat ADHD drie hoofdkenmerken heeft, namelijk: aandacht- en concentratieproblemen, impulsiviteit, hyperactiviteit. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol.
  • Tijdens de uitleg zal ingegaan worden op de oorzaken en de gevolgen van ADHD (kenmerken) voor het kind en u als opvoeder(s)

  Verdere informatie

  De E-health-sessies kunnen op ieder moment gestart worden. In het voor- en najaar zullen één of meerdere groepsbijeenkomsten plaatsvinden. Om deel te kunnen nemen aan deze groepsbijeenkomsten, dient u eerst de 4 E-health-sessies afgerond te hebben.

  Tijdens de E-health-sessies krijgt u online informatie over ADHD, de oorzaken en de mogelijke behandelvormen.

  Naast deze informatie heeft u de mogelijkheid filmpjes te bekijken en oefeningen te maken. Op deze oefeningen ontvangt u na iedere sessie feedback en online ondersteuning van een professional (Ypse of Opdidakt). De tijdsinvestering varieert van ongeveer 30-60 minuten per sessie.

  In de eerste groepsbijeenkomst kan door middel van het beantwoorden van vragen en uitwisselen van ervaringen dieper ingegaan worden op de aangeboden psycho-educatie via de E-health-sessies. Deze groep wordt begeleid door minimaal een ervaren GGZ-medewerker (bijvoorbeeld een orthopedagoog of verpleegkundige GGZ).

  De tweede groepsbijeenkomst is gericht op het netwerk van het kind/gezin (u bent zelf ook welkom!). Dit is een bijeenkomst waarvoor u mensen uit uw netwerk kunt uitnodigen. Hierbij valt te denken aan familie, school, sport-hobby begeleiders, oppas, buren etc. De inhoud van deze bijeenkomst is een beknopte uitleg van ADHD, de oorzaken en de gevolgen.

   

  Bijeenkomsten

  aantal: 4 ehealth sessies en twee groepsbijeenkomsten

  kosten: geen

   

  Let op: verwijzing van huisarts, jeugdarts GGD  en/of kinderarts is nodig.

  Telefoonnummer:

  088-3686890
  maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur

  E-mailadres:

  Mail ons >

  U kunt hier het aanmeldformulier downloaden

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur