U hebt onlangs met een deskundige uw vragen of zorgen besproken over uw kind dat ADHD- kenmerken heeft. Deze deskundige heeft u geattendeerd op de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorlichting / psycho-educatie die is afgestemd op veelvoorkomende vragen die opvoeders kunnen hebben over hun kind(eren) met ADHD. 

  Programma

  Het programma bestaat - naast een e-health module - uit drie bijeenkomsten.

  • U krijgt meer uitleg over ADHD. Over het algemeen is bekend dat ADHD drie hoofdkenmerken heeft, namelijk: aandacht- en concentratieproblemen, impulsiviteit, hyperactiviteit. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol.
  • Tijdens de uitleg zal ingegaan worden op de oorzaken en de gevolgen van ADHD(kenmerken) voor het kind en u als opvoeder(s). U krijgt handvaten om goed om te gaan met het temperament van uw kind.

   

  Verdere informatie

  Naast drie groepsbijeenkomsten, krijgt u informatie via een 'e-health- module', informatie die via een internetprogramma wordt aangeboden. 

  Tijdens de E-health-sessies krijgt u online informatie over ADHD, de oorzaken en de optimale begeleiding.  Naast deze informatie heeft u de mogelijkheid filmpjes te bekijken en oefeningen te maken. 

  De tijdsinvestering varieert van ongeveer 30-60 minuten per sessie.

  Het is aan te raden dat beide ouders in ieder geval één avond samen deelnemen, om als team goed samen te werken en op één lijn te zitten.

  In de 3 groepsbijeenkomsten, die in de avond plaatsvinden op een locatie in ’s-Hertogenbosch, kan door middel van het beantwoorden van vragen en uitwisselen van ervaringen dieper ingegaan worden op de aangeboden psycho-educatie via de E-health-sessies. 

  Deze groep wordt begeleid door een ervaren GGZ-medewerker en een POH GGZ Jeugd.

   

  Bijeenkomsten

  aantal: ehealth sessies en drie groepsbijeenkomsten

  kosten: geen

   

  Data 2024: de volgende groep zal vanaf mei 2024 van start gaan. Data en locatie volgen nog.

  Is de training vol of staan er geen data vermeld, dan komt u na ontvangst van het aanmeldformulier op de wachtlijst te staan en houden we u op de hoogte van de planning.

  Alleen inwoners van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint Michielsgestel mogen deelnemen aan onze trainingen!

   

   

  Telefoonnummer:

  088-3686890
  maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.30 uur

  E-mailadres:

  Mail ons >

  U kunt hier het aanmeldformulier downloaden

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur