U hebt onlangs met uw huisarts, kinderarts of de jeugdarts van de GGD uw vragen of zorgen besproken over uw kind dat ADHD- kenmerken heeft. Deze arts heeft u geattendeerd op de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorlichting / psycho-educatie die is afgestemd op veelvoorkomende vragen die opvoeders kunnen hebben over hun kind(eren) met ADHD. 

  Programma

  Het programma bestaat - naast een e-health module - uit drie bijeenkomsten.

  • U krijgt meer uitleg over ADHD. Over het algemeen is bekend dat ADHD drie hoofdkenmerken heeft, namelijk: aandacht- en concentratieproblemen, impulsiviteit, hyperactiviteit. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol.
  • Tijdens de uitleg zal ingegaan worden op de oorzaken en de gevolgen van ADHD(kenmerken) voor het kind en u als opvoeder(s). U krijgt handvaten om goed om te gaan met het temperament van uw kind.

   

  Verdere informatie

  Naast drie groepsbijeenkomsten, krijgt u informatie via een 'e-health- module', informatie die via een internetprogramma wordt aangeboden. De E-health-sessies kunnen op ieder moment gestart worden bij de POH GGZ van uw eigen huisarts. 

  Tijdens de E-health-sessies krijgt u online informatie over ADHD, de oorzaken en de optimale begeleiding.  Naast deze informatie heeft u de mogelijkheid filmpjes te bekijken en oefeningen te maken. Op deze oefeningen ontvangt u na iedere sessie feedback en online ondersteuning van de POH GGZ . 

  De tijdsinvestering varieert van ongeveer 30-60 minuten per sessie.

  In de 3 groepsbijeenkomsten, die in de avond plaatsvinden op een locatie in ’s-Hertogenbosch, kan door middel van het beantwoorden van vragen en uitwisselen van ervaringen dieper ingegaan worden op de aangeboden psycho-educatie via de E-health-sessies. 

  Deze groep wordt begeleid door een ervaren GGZ-medewerker en een POH GGZ J

   

  Bijeenkomsten

  aantal: ehealth sessies en drie groepsbijeenkomsten

  kosten: geen

  De groepsbijeenkomsten vinden plaats op:

  Verwacht 2020: na crocusvakantie. Lokatie: GGD, Pettelaarpark 10, Den Bosch

   

   

  Telefoonnummer:

  088-3686890
  maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.30 uur

  E-mailadres:

  Mail ons >

  U kunt hier het aanmeldformulier downloaden

  bel me over deze training

  call-me-iconCreated with Sketch.Page 1Created with Sketch.
  verstuur

  ik heb een vraag over deze training

  question-mark-iconCreated with Sketch.?question-icon-smallCreated with Sketch.?
  verstuur