Over de training

KOPP kov volwassenen: Opgegroeid in een gezin waarbij een van uw ouder(s) last had van psychische/verslavingsproblemen?

Opgroeien in een gezin waar één van de ouders psychische of verslavingsproblemen heeft is niet makkelijk. Dat heeft op elke leeftijd zijn impact. Veel, inmiddels volwassen kinderen van, hebben een weg gevonden, maar ondervinden nog geregeld dagelijks de gevolgen van hun jeugd.

Programma

Meedoen aan een gespreksgroep/cursus kan helpen bij het (nog) beter leren omgaan met deze gevolgen. Het doel van de gespreksgroep/cursus is het bieden van ondersteuning, contact met lotgenoten en het verstrekken van informatie.

Thema’s die in de gespreksgroep/cursus aan bod komen zijn o.a.:

  • Vriendschap & relaties
  • Loyaliteit en loslaten
  • Communicatiepatronen

Voor wie?

Voor (jong)volwassenen die zijn opgegroeid in een gezin met een ouder (of twee ouders) met psychische- en/of verslavingsproblemen.

Meedoen aan een gespreksgroep/cursus kan helpen bij het (nog) beter leren omgaan met de gevolgen die het voor jou heeft gehad. Tijdens de groepssessies wordt informatie verstrekt en ervaringen uitgewisseld. Deze uitwisseling kan voor steun en herkenning zorgen.

Thema’s die in de groep aan bod komen zijn o.a: gezinsposities, identiteitsvorming, vriendschap en relaties, loyaliteit en loslaten, communicatiepatronen en toekomstperspectief.

Voor meer inhoudelijke informatie en aanmelding: www.ypse.nl

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 7 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst

Tijd: 18.30 - 20.30 uur

Locatie: Novadic, Rompertsebaan 2-12'-Hertogenbosch

Is de trainingen vol of staan er geen datums vermeld, dan kom je automatisch op een wachtlijst te staan en houden we je op de hoogte.

Alleen inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel mogen deelnemen aan onze trainingen!

Voor inwoners van de gemeente Maasdriel geldt een uitzondering. Zij kunnen o.v.b. aanmelden, wij vragen toestemming aan de gemeente.

Meld je aan voor de training

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail