Online cursus Positief Opvoeden

Over de training

Online cursus Positief Opvoeden (Triple P) is een online programma voor opvoeder(s). Dit programma kan thuis gevolgd worden op elk eigen gekozen moment van de dag op een computer, tablet of smartphone.

Programma

De cursus bestaat uit 8 sessies van 30 minuten tot een uur, waarin de 17 opvoedstrategieën die Triple P kent, aangeboden worden. Opvoedstrategieën zijn eenvoudige strategieën om positief gedrag te stimuleren en om ongewenst gedrag te voorkomen of te verminderen.
Voorbeelden van deze strategieën zijn: positieve aandacht geven, prijzen, een positieve relatie opbouwen met je kind, nieuwe vaardigheden aanleren, een plan maken om problemen te voorkomen in risicovolle situaties en effectief ingrijpen bij ongewenst gedrag. Naast bovenstaande is er aandacht voor het toepassen van deze principes in specifieke situaties, opvoeden als team en hoe om te gaan met stress.

Voor wie?

Het online programma is bedoeld voor zowel opvoeder(s) die (nog) geen opvoedproblemen ervaren hebben, maar zich willen verbeteren in hun opvoedvaardigheden, als voor opvoeder(s) van kinderen die gedragsproblemen vertonen. Dit programma is specifiek gericht op opvoeder(s) van kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar en voor opvoeder(s) van tieners (tot + 17 jaar). Door dit programma te volgen, kun je je eigen werkboek samenstellen.

Na aanmelding voor het programma ontvang je de benodigde persoonlijke inloggegevens met een toegangscode.

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 8 modules (van ongeveer 30 minuten tot een uur) online over een periode van een half jaar

Kosten: geen

Meld je aan voor de training

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail