Over de training

Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. Niet eten, slapen, luisteren en andere kinderen slaan.

Vragen rondom de opvoeding

Alle ouders van peuters hebben vragen rondom de opvoeding en zoeken naar oplossingen. Dat kunt je alleen doen, maar je kan ook meedoen aan een oudercursus, om gezamenlijk over de opvoeding van peuters te praten.

Ervaringen delen

In de oudergroep is ruimte om met elkaar te praten over het opvoeden van peuters. Op door zelf ingebracht beeldmateriaal zie je voorbeelden hoe andere ouders situaties oplossen. Maar je kunt ook jouw eigen situaties en vragen inbrengen. In de oudergroep proberen we dan een antwoord te vinden dat bij jou, je kind en jouw situatie past. Zowel vaders als moeders kunnen meedoen. Naast het delen van ervaringen wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan kennis en informatie over de ontwikkeling van peuters. Deze informatie onderbouwen we met voorbeelden.

Programma

Bijeenkomst 1.Introductie

Bijeenkomst 2. Steunen

Bijeenkomst 3. Stimuleren

Bijeenkomst 4: Sturen

Praktische informatie

De cursus is voor opvoeder(s) met kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Het gaat om 4 avonden van 2 uur. De groep bestaat uit 8-12 ouders/verzorgers.

Praktische informatie

Bijeenkomsten

3 bijeenkomsten

Planning 2024 (verwacht najaar)

Data:

Tijd:

Locatie:

Is de training vol of staan er geen data vermeld, dan wordt je na ontvangst van de aanmelding op de wachtlijst te staan en houden we je op de hoogte van de planning.

Meld je aan voor de training

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail