Positief Opvoeden gescheiden ouders

Over de training

Scheiden: 1 gezin worden 2 gezinnen. Er zijn veranderingen en gevolgen op vele gebieden zoals een nieuw huis, financiën en netwerk. Een scheiding is kortgezegd een ingrijpende gebeurtenis voor iedereen. Het doet een groot beroep op je emotionale balans. Het is dan extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Tijdens de cursus komt aan bod hoe je dat doet. Blijven opvoeden tijdens een scheiding en erna is belangrijk maar niet altijd gemakkelijk in de communicatie met je ex-partner. Het vraagt een soort reorganisatie wat met de nodige emoties gepaard kan gaan, voor zowel ouders als kinderen. Naast informatie van begeleider(s) kan deelname aan een cursus met ouders die hetzelfde hebben meegemaakt hierbij ondersteunen.

Programma

Ouders leren:

  • kinderen en echtscheiding
  • eigen emoties hanteren
  • conflicten hanteren
  • communicatie

Voor wie?

Gescheiden ouders/ ouders die uit elkaar zijn, waarbij de bijkomende emoties nog niet naar wens zijn.

Beide ouders kunnen deelnemen en zullen indien mogelijk niet in dezelfde groep geplaatst worden (mits er voldoende deelnemers zijn om 2 groepen te starten).

Na deze cursus is het mogelijk dat ouders deelnemen aan een reguliere oudercursus (2-12 jaar of tieners), waarin ouders leren om oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

Praktische informatie

Bijeenkomsten

Aantal: 5

Kosten: geen

Planning 2024

Data: nog niet bekend

Is de training vol of staan er geen data vermeld, dan komt je na ontvangst van de aanmelding op de wachtlijst te staan en houden we je op de hoogte van de planning.

Meld je aan voor de training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor de training.

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail