Rots en Water voor Gezinnen

Over de training

Rots en Water is een sociale vaardigheidstraining. We oefenen met verschillende vaardigheden, die hartstikke handig zijn in een gezin. Zoals bijvoorbeeld duidelijk de grens aangeven, onderhandelen, omgaan met boosheid en rekening houden met elkaar. De rots staat voor kracht: voor jezelf opkomen, je eigen grens bewaken en in jezelf vertrouwen. Het water staat voor flexibiliteit: rekening houden met elkaar, praten en onderhandelen.

Bij deze training leren we vooral door het te doen. Jullie ontdekken wie vooral reageert als Rots en wie eerder voor Water kiest én jullie leren wanneer welke reactie het meest handig is. Het doel is om samen sterker te worden waardoor het thuis gezelliger is.

We doen veel spellen, oefeningen en activiteiten. Het is erg leuk om te doen én je leert er wat van!

Doet het hele gezin mee?

Na de aanmelding gaan we met jullie in gesprek om te kijken wat voor jouw gezin het beste is.  Per gezin doet er minimaal één opvoeder en één kind mee. Maar ook twee opvoeders en meerdere kinderen zijn mogelijk. Per training doen er 3 à 5 gezinnen mee. Je oefent veel met je eigen gezinsleden, maar soms kan het juist ook leerzaam zijn met iemand van een ander gezin te oefenen.

De preventieve training Rots en Water is voor gezinnen met kinderen van 8 tot 14 jaar die het soms lastig vinden op een goede manier met elkaar om te gaan. Er zijn bijvoorbeeld regelmatig ruzies onderling, het lukt niet de regels te handhaven of je hebt het gevoel dat je als ouder de hele dag politieagentje moet spelen.

Planning:

Datums: donderdag 05 en 19 september, 03, 17, 31 oktober, 14, 28 november en 12 december 2024.

Tijd: 18.30-20.00 uur

Locatie: Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 8

Kosten: geen

Startdatum: donderdag 05 september 2024

Is de training vol of staan er geen datums vermeld, dan kom je na aanmelding op de wachtlijst te staan en houden we je op de hoogte.

Meld je aan voor de training

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail