Voorlichting / psycho-educatie ADHD voor opvoeder(s)

Over de training

U hebt onlangs met een deskundige uw vragen of zorgen besproken over uw kind dat ADHD- kenmerken heeft. Deze deskundige heeft u geattendeerd op de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorlichting / psycho-educatie die is afgestemd op veelvoorkomende vragen die opvoeders kunnen hebben over hun kind(eren) met ADHD.

Programma

Het programma bestaat - naast een e-health module - uit drie bijeenkomsten.

  • U krijgt meer uitleg over ADHD. Over het algemeen is bekend dat ADHD drie hoofdkenmerken heeft, namelijk: aandacht- en concentratieproblemen, impulsiviteit, hyperactiviteit. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol.
  • Tijdens de uitleg zal ingegaan worden op de oorzaken en de gevolgen van ADHD(kenmerken) voor het kind en u als opvoeder(s). U krijgt handvaten om goed om te gaan met het temperament van uw kind.

Verdere informatie

Naast drie groepsbijeenkomsten, krijgt u informatie via een 'e-health- module', informatie die via een internetprogramma wordt aangeboden.

Tijdens de E-health-sessies krijgt u online informatie over ADHD, de oorzaken en de optimale begeleiding.  Naast deze informatie heeft u de mogelijkheid filmpjes te bekijken en oefeningen te maken.

De tijdsinvestering varieert van ongeveer 30-60 minuten per sessie.

Het is aan te raden dat beide ouders in ieder geval één avond samen deelnemen, om als team goed samen te werken en op één lijn te zitten.

In de 3 groepsbijeenkomsten, die in de avond plaatsvinden op een locatie in ’s-Hertogenbosch, kan door middel van het beantwoorden van vragen en uitwisselen van ervaringen dieper ingegaan worden op de aangeboden psycho-educatie via de E-health-sessies.

Deze groep wordt begeleid door een ervaren GGZ-medewerker en een POH GGZ Jeugd.

Praktische informatie

Bijeenkomsten

aantal: ehealth sessies en drie groepsbijeenkomsten

kosten: geen

Data 2024

Data:  maandag 13 mei, 27 mei en 3 juni 2024

Tijd: 19.00 tot 20.30 uur

Locatie: volgt nog

Is de training vol of staan er geen data vermeld, dan wordt je na aanmelding op de wachtlijst geplaatst en houden we je op de hoogte van de planning.

Meld je aan voor de training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor de training.

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail