Over de training

WIsH heeft als doel om de weerbaarheid van alle Bossche basisschoolleerlingen uit groep 6 te versterken. Het programma leert kinderen sociale vaardigheden te oefenen en verbeteren.

Machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag komen in veel vormen voor: van pesten en agressieve bejegening tot mishandeling en seksueel misbruik. Kinderen zijn vaak het slachtoffer van dit soort gedrag. Ervaringen met machtsmisbruik, bijvoorbeeld pesten en grensoverschrijdend gedrag grijpen diep in, in het leven van een kind. De hulpverlening kan zich richten op de nazorg, om deze kinderen te helpen moeilijkheden in de toekomst te voorkomen of ze helpen met verwerken wat ze hebben meegemaakt.

Wij willen met het programma WIsH ons vooral richten op de preventie in het basisonderwijs. Weerbaarheid is net als alle andere vaardigheden, aan te leren, te oefenen en te verbeteren.

Dit programma wil alle kinderen een basis meegeven waarin zij ontdekken dat hun vrijheid, de mogelijkheid om jezelf te zijn, de moeite van het verdedigen waard is maar dat ook de vrijheid van de ander gerespecteerd dient te worden.Er is behoefte aan training, zelfs les in het sociaal gedrag. Kinderen leren door kopiëren. Dit betekent voor ons dat we graag zelf levende voorbeelden willen zijn voor gewenst sociaal gedrag.

Vaardigheden vallen te oefenen in rollenspelen die liefst uit het leven gegrepen zijn. Kinderen kunnen zo in een veilige omgeving de sociale vaardigheden al spelend verwerven.Zo bezien valt de training in sociale vaardigheden onder het vak burgerschapsvorming. Het heeft maatschappelijk belang. Ongeacht of een leerling goed is in rekenen of taal; het kind kan leren om zich competent te voelen en om grenzen aan te geven en te respecteren. Aandacht voor pesten, groepsdruk en het leren omgaan met autoriteit en regels kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van bijvoorbeeld, agressie op onze sportvelden.

Praktische informatie

Meer informatie kun je vinden op: https://www.wish-weerbaarheid.nl/

Meld je aan voor de training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor de training.

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail