Over de training

Mindfulness vindt zijn oorsprong in het Boeddhisme.

Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord vertalen met "aandacht of opmerkzaamheid". Het is het tegendeel van de "automatische piloot", van waaruit we grotendeels handelen.

Mindfulness laat ons bewust ervaren. We zijn voortdurend bezig; lichamelijk, geestelijk en emotioneel actie, met een overvloed aan diverse prikkels. Een gevolg kan zijn dat we last van spanningen krijgen en blootgesteld worden aan vele overbodige (pieker) gedachten. Niet zelden bezorgt dit stress, lichamelijke en psychische klachten.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier-en-nu, zonder oordeel. Het opmerken van (pijnlijke) ervaringen en (vastzittende) gedachten kan leiden tot  "ruimte" en loslaten.

Voor wie?

Mindfulness wordt aan iedereen gegeven die bewuster in het leven wil staan. Daarnaast blijkt de cursus voor degene met specifieke klachten op lichamelijk en/of psychisch vlak heilzaam te zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen minder klachten hebben, bewuster leven, meer (zelf) vertrouwen hebben, beperkingen beter kunnen accepteren, milder ten opzichte van zichzelf en anderen staan en meer rust ervaren. Daarnaast is gebleken dat psychische klachten zoals angst aanzienlijk kunnen afnemen.

Voor matjes en kussentjes wordt gezorgd. Deelnemers dienen zelf een fleeecedeken mee te nemen.

Praktische informatie

Info

8 keer 2 uur

Deze cursus is op maandag in de avonduren

Kosten: Geen

Geplande bijeenkomsten:

8  Bijeenkomsten van 18.30 - 20.30 uur op: maandagavond 08 - 15 - 22 - 29 april - 06 - 13 mei - 17 en 24 juni 2024

Deze cursus is VOL.

Er is voor deze cursus een kleine wachtlijst. Na inschrijving houden we je op de hoogte als er nieuwe datums gepland worden.

Meld je aan voor de training

Vul dit formulier in om je aan te melden voor de training.

Aanmeldformulier

Vragen? Neem contact op

Telefoonnummer
088 - 368 68 90
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur
Bellen
E-mailadres
rtc@ggdhvb.nl
Stuur een e-mail