Heb jij iets vervelends meegemaakt op (online) seksueel gebied? Maak jij je als ouder zorgen om je beïnvloedbare dochter? Zijn er naaktfoto’s rondgegaan op jouw school en zoek je hulp voor de leerling? Dan is groepstraining Girl Power wellicht passend. Deze training richt zich op meiden in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar waarbij er zorgen zijn (geweest) over seksueel grensoverschrijdend gedrag of een kwetsbaarheid hiervoor.
meerDe psycho-educatie groep ADHD en ADD is bedoeld voor kinderen tussen de 8 -12 jaar waarbij (onlangs) de diagnose ADHD of ADD is vastgesteld. Het betreffen twee afzonderlijke groepen.
meerHeeft u al eens gehoord van sextortion, een pussypic of bilfie? Sexting, valse insta accounts, grooming, loverboys, hacken, sextortion, belediging/bedreiging, stalken van je ex-vriendinnetje en cyberpesten zijn zaken die tegenwoordig vaak voorkomen op middelbare scholen
meerNegen maanden zwanger, jullie kind is geboren en dan zitten jullie op een roze wolk. Geweldig! Naast het geluk van de geboorte van je kind kan het (weer) even wennen zijn aan je rol als ouder. Hoe gaan jullie daarmee om? Hoe verdeel je de taken en hoe bepaal je samen de opvoeding? De cursus OuderTeam.nu bereidt je voor op het ouderschap. Zo staan jullie straks niet voor verrassingen.
meerKasam (kanker heb je samen als gezin) is een lotgenotengroep voor kinderen van wie een gezinslid (opvoeder, broertje, zusje) kanker heeft. Als een gezinslid kanker heeft brengt dat angst, onzekerheid, ziek zijn, vermoeidheid en daarmee samenhangende veranderingen in het gezin. Dan kan het moeilijk zijn aandacht te hebben voor de behoeften van de kinderen en als gezin samen op te blijven trekken. Daarom worden ook de opvoeders in dit programma betrokken.
meerRelax Kids is een ontspanningstraining om kinderen te helpen ‘het volle hoofd’ leeg te maken, beter te slapen, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.
meerDe cursus helpt ouders die gescheiden zijn of uit elkaar zijn om te gaan met de veranderingen in de gezinssituatie.
meerKIES is een spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders.
meerIn deze groep ontmoeten kinderen die een broer(tje) of zus(je) met een beperking hebben andere kinderen die ook een broer of zus met een beperking hebben. Ze wisselen ervaring uit en vinden herkenning bij elkaar.
meerDe regenbooggroep is voor kinderen die een dierbaar persoon hebben verloren. Dat kan zijn een vader, moeder, broer, zus, opa, oma, vriendje, etc. Kinderen kunnen tijdens het rouwproces stil, verdrietig, druk of angstig worden.
meerSociale vaardigheidstraining voor kinderen die problemen hebben in de omgang met andere kinderen. Zoals moeilijk vriendjes maken, moeite met samen spelen, vaak ruzie hebben met leeftijdgenoten enz.
meerDit is een sociaal-emotionele vaardigheidstraining. Verschillende onderwerpen komen aan bod en kinderen leren zichzelf en hun emoties (beter) kennen en herkennen.
meerSommige kinderen ervaren spanningen voor schoolse situaties, zoals toetsen, spreekbeurten en huiswerk of in sociale situaties. Deze spanning kan zich op verschillende manier uiten.
meerDit is een training voor kinderen die snel boos zijn, impulsief gedrag vertonen of vaak conflicten hebben met andere kinderen en druk zijn. Ze worden vaak op het matje geroepen, krijgen straf en hebben het idee dat ze altijd de schuld krijgen.
meerBrain Blocks begeleiding is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen gericht op hun sociale en emotionele functioneren. Brain Blocks kan ingezet worden ten behoeve van reflectie, communicatie en psycho- educatie (autisme en ADHD).
meerDe KOPP- groepen zijn praatgroepen voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische problemen
meerPlezier op school is bedoeld voor kinderen die de overstap maken naar de brugklas en die geen fijne schooltijd in het basisonderwijs hebben gehad.
meerChill Skills is een ontspanningstraining om jongeren te helpen ‘het volle hoofd’ leeg te maken, beter te slapen, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.
meerHeeft een kind / jongere moeite met lichamelijke en verbale zelfbeheersing? Of met weerbaarheid? Dan biedt de Rots en Water training uitkomst.
meerPieker je veel? Voel jij je down? Denk jij wel eens: “Het kan me allemaal gestolen worden”? Kun je maar weinig interesse opbrengen voor alles om je heen? Je bent niet de enige!
meerIedereen zit wel eens in een dip. De één vaker dan de ander. Gebeurt dit voor jouw gevoel iets te vaak? Doe er dan iets aan. De onlinecursus "Grip op je dip" kan je hierbij helpen.
meerDe cursus Peuter in Zicht heeft als doel het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van opvoeders.
meerDe cursus Positief Opvoeden volgens de methode Triple P helpt oorzaken van gedragsproblemen van kinderen te herkennen en leert opvoeders hoe ze gewenst gedrag bij hun kinderen kunnen stimuleren.
meerWeleens in conflict met je puber? Vind je het lastig om altijd positief te blijven? Heb je behoefte aan simpele en duidelijke tips en feedback over de opvoeding van je pubers? De cursus positief opvoeden kan deze tips geven.
meerWanneer kinderen ouder worden en de puberteit bereiken gaan ze steeds meer hun grenzen verleggen. Veel pubers trekken zich terug in hun eigen wereld en worden voor ouders moeilijker te bereiken. Ze komen afspraken niet na of zijn opstandig. Dat kan thuis soms heftig botsen.
meerDe online cursus Positief Opvoeden (Triple P) is een opvoedprogramma voor opvoeders. Dit programma kan thuis gevolgd worden op elk eigen gekozen moment van de dag op een computer, tablet of smartphone.
meerVoorlichting / psycho-educatie welke is afgestemd op veelvoorkomende vragen die opvoeders kunnen hebben over hun kind(eren) met ADHD.
meerBen je tussen de 9 en 13 jaar oud en heb je een broer(tje), zus(je), vader of moeder met bijvoorbeeld: autisme, PDD-NOS, syndroom van down, ziekte of een lichamelijke beperking?
meer