Mindfulness vindt zijn oorsprong in het Boeddhisme.

  Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord vertalen met "aandacht of opmerkzaamheid". Het is het tegendeel van de "automatische piloot", van waaruit we grotendeels handelen.

  Mindfulness laat ons bewust ervaren. We zijn voortdurend bezig; lichamelijk, geestelijk en emotioneel actie, met een overvloed aan diverse prikkels. Een gevolg kan zijn dat we last van spanningen krijgen en blootgesteld worden aan vele overbodige (pieker) gedachten. Niet zelden bezorgt dit stress, lichamelijke en psychische klachten.

  Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier-en-nu, zonder oordeel. Het opmerken van (pijnlijke) ervaringen en (vastzittende) gedachten kan leiden tot  "ruimte" en loslaten.

  Voor wie?

  Mindfulness wordt aan iedereen gegeven die bewuster in het leven wil staan. Daarnaast blijkt de cursus voor degene met specifieke klachten op lichamelijk en/of psychisch vlak heilzaam te zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen minder klachten hebben, bewuster leven, meer (zelf) vertrouwen hebben, beperkingen beter kunnen accepteren, milder ten opzichte van zichzelf en anderen staan en meer rust ervaren. Daarnaast is gebleken dat psychische klachten zoals angst aanzienlijk kunnen afnemen.

  Deelnemers dienen een eigen (meditatie) kussen of matje mee te nemen. 

  Bijeenkomsten: 8 keer 2 uur

  Deze cursus is in de avonduren

  Kosten: Geen

  Geplande datums:

  DEZE CURSUS IS VOL

  van 18.30 - 20.30 uur op maandag 23-30 januari, 06-13-27 feb, 06-13-20 mrt 2023.

  Je wordt voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd op een nog beschikbaar tijdstip op één van deze datums: 10 - 12 of 17 januari 2023.

  Een volgende cursus komt in het najaar 2023.

  Alleen inwoners van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint Michielsgestel mogen deelnemen aan onze trainingen!

  Aanmelden kan hieronder. Is de trainingen vol of staan er geen data vermeld, dan komt u op een wachtlijst te staan. U ontvangt hierover bericht.

  Telefoonnummer:

  088-3686890
  maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 12.30 uur

  E-mailadres:

  Mail ons >

  Aanmeldformulier